Paco Alcácer beslist Dortmund - Augsburg met hattrick na bizarre slotfase (video)

admin • 19:37, 06-10-2018 / Laatste Update: 22:39, 07-01-2024

De Bundesliga-pot tussen Borussia Dortmund en FC Augsburg is, na een weerzinwekkende slotfase, geëindigd in 4-3 voor de thuisploeg. In de 96e minuut maakte Paco Alcácer zijn 3e goal in ruim 30 minuten, en schoot daarmee Borussia naar de winst.

De thuisploeg keek tot de 62e minuut tegen een 1-0 achterstand aan door een goal van Alfred Finnbogason in de 22e minuut. Pas vanaf het moment dat Paco Alcácer het veld betrad werd het écht een wedstrijd. 3 minuten na zijn invalbeurt maakte hij de gelijkmaker.

Comeback

9 minuten later kwam FC Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, opnieuw op voorsprong. Een afvallende bal werd door linksback Max achter Bürki geknald. Weer 9 minuten later was daar Paco Alcácer met zijn 2e goal, 4 minuten later schoot Mario Götze Borussia voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.

Sensationeel

Alsof dat nog niet genoeg sensatie is, maakte Gregoritsch in de 87e minuut opnieuw gelijk, maar Paco Alcácer werd de absolute held van Borussia door diep in de blessuretijd zijn hattrick compleet te maken met een prachtige vrije trap. De thuisploeg stijgt door de overwinning naar plaats 1 in de Bundesliga, Augsburg staat nu 9e.