Palermo officieel in handen van City Football Group

4 juli 2022

ProShots
palermo-in-handen-van-city-football-group-op-weg-naar-serie-a

Het net naar de Serie B gepromoveerde Palermo heeft daar gelijk een nieuwe eigenaar aan overgehouden. De overname hing al even in de lucht maar is nu officieel gemaakt: Palermo gaat in zee met City Football Group. De organisatie die ook Manchester City, Lommel SK en Girona onder de hoede heeft. Het doel is om direct te promoveren naar de Serie A.


Palermo is een club met grote geschiedenis. Het is de trots van Sicilië maar maakte een dieptepunt mee in 2019, toen het failliet verklaard werd en moest het opnieuw beginnen op het 4e niveau. Het promoveerde naar het 3e niveau en zal vanaf komend seizoen in de Serie B te bewonderen zijn. De Rosanero waren de volgende prooi nadat de deal met NAC afketste.

Serie A
De club lijkt ook wel klaar voor de Serie A, met nu veel geld in het laatje en nog een stadion dat in tact is en 36.500 man kwijt kan, kan Palermo zomaar weer de parel van Sicilië worden. City Group wil daar in ieder geval alles aan doen, het is de 5e club in Europa waar zij de touwtjes in handen hebben.