Parma bezorgt Roma eerste competitienederlaag sinds eind september

REUTERS

Brian Vesseur • 21:33, 10-11-2019 / Laatste Update: 16:20, 05-01-2024

Parma won zondagavond in eigen huis met 2-0 van AS Roma. Voor de Romeinen is het de eerste nederlaag in de Serie A sinds eind september.

Invaller Mattia Sprocati opende halverwege de tweede helft de score. In blessuretijd maakte de Deense spits Andreas Cornelius nog het tweede doelpunt voor de thuisploeg in het Stadio Ennio Tardini.

Kluivert

Justin Kluivert deed de hele wedstrijd mee bij AS Roma. De oud-Ajacied kreeg na rust een gele kaart voor het uitdelen van een duw.

De laatste verliespartij

AS Roma verloor op 25 september van Atalanta Bergamo en bleef daarna in zes achtereenvolgende competitieduels ongeslagen. Het elftal van trainer Paulo Fonseca staat na 12 speelronden op de zesde plaats met 9 punten achterstand op koploper Internazionale.