Peru en Ecuador spelen gelijk in heerlijk duel

Bart van der Wijst • 10:01, 09-06-2016 / Laatste Update: 03:07, 08-01-2024

Ecuador en Peru hebben er woensdagnacht in Arizona een heerlijk voetbalgevecht gemaakt. Na 90 minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. Een overwinning zou voor Peru voldoende zijn geweest om de kwartfinale van de Copa América te bereiken, maar tevergeefs.

De Peruvianen, met Feyenoorder Renato Tapia in de basis, begonnen sterk aan het duel. Al na 13 minuten spelen keek het tegen een 0-2 voorsprong aan. Christian Cueva scoorde - na een erg fraaie aanname - evenals Edison Flores.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="portugal" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]

Sterk Ecuador

Richting het einde van de eerste helft werden de Ecuadorianen eigenlijk voor het eerst gevaarlijk. Dat leverde gelijk een doelpunt op. Antonio Valencia (Manchester United) bediende naamgenoot Enner Valencia (West Ham United) die de 1-2 tegen de touwen knalde.

In de tweede helft liet Ecuador zien hoe goed het kon voetballen, want na een vlotte aanval scoorde Miller Bolaños de gelijkmaker. De Ecuadorianen bleven daarna sterker, maar echte kansen wist het niet te creëren. In de slotfase kreeg Peru dé kans om zich te kwalificeren voor de kwartfinale; het schot van Raúl Ruidíaz ging echter net naast. Ecuador eindigde het duel met tien man, nadat verdediger Gabriel Achilier rood kreeg.