Pescara wint 'potje om niks' in Serie A van Palermo

Bart van der Wijst • 01:03, 23-05-2017 / Laatste Update: 19:49, 12-12-2023

Pescara heeft maandagavond haar derde overwinning van het seizoen geboekt. In het eigen Stadio Adriatico won het al gedegradeerde team van Zdenek Zeman met 2-0 van Palermo. Ook dat team was al zeker van degradatie, dus stond er weinig op het spel in Italië. Volgende week wacht de slotdag in de Serie A.

Al na een kwartier zorgde Robert Muric, Ajax-huurling, voor de 1-0. Het voormalige lid van de Toekomst kopte de bal achter Palermo-doelman Andrea Fulignati. Het betekende voor Muric het eerste doelpunt sinds zijn komst naar Italië.

De supporters van Pescara konden pas 3 minuten voor tijd rustig op hun stoeltje gaan zitten - als ze dat al niet deden vanwege de degradatie. In de 87e minuut was het namelijk Alexandru Mitrita die voor de bevrijdende 2-0 zorgde, wat tevens de uitslag was.