Peter Bosz baalt van 5e plaats: ‘Maar vorige week was de teleurstelling groter’

27 juni 2020

BSR Agency

Bayer Leverkusen behaalde dit seizoen in de Bundesliga 5 punten meer dan een jaar eerder, maar toch greep de ploeg van trainer Peter Bosz dit keer naast een ticket voor de Champions League. "Vorig jaar was 58 punten genoeg voor de Champions League. Nu hebben we er 63, dat zijn er veel”, zei Bosz, die met Leverkusen desondanks op de 5e plaats eindigde.


De ploeg van de Nederlandse trainer sloot de competitie af met winst op Mainz (1-0). Maar concurrent Borussia Mönchengladbach won ook, waardoor Leverkusen 5e bleef. "Over het algemeen hebben we een goede 2e seizoenshelft gespeeld. Maar we weten ook dat we de afgelopen wedstrijden niet altijd goed waren”, aldus Bosz. "Ik moet Gladbach feliciteren, zij hebben een superseizoen gespeeld en het verdiend om de Champions League in te gaan. Natuurlijk zijn we vandaag een beetje teleurgesteld, maar vorige week was de teleurstelling groter.”

Leverkusen verloor toen met 2-0 bij Hertha BSC en gaf daardoor de 4e plek uit handen.

Volgende week neemt Bosz het met zijn ploeg in de finale van het Duitse bekertoernooi op tegen landskampioen Bayern München.