Pierre-Emerick Aubameyang huilt: ‘Heb echt geen idee hoe dat ik die kans kon missen’

28 februari 2020

EPA

Pierre-Emerick Aubameyang ging donderdag van held naar schlemiel tijdens het Europa League-duel van Arsenal met het Griekse Olympiakos. De aanvoerder van The Gunners maakte in de verlenging 1e een schitterde goal door een omhaal binnen te schieten, maar mistte in de laatste secondes een grote kans. 


Tussendoor had Youssef El Arabi de Grieken al op gelijke hoogte gezet waardoor zij door gingen. De international van Gabon kon tijdens de wedstrijd zijn tranen amper bedwingen en stond na de wedstrijd verslagen de pers te woord.

Hoe dan
"Ik heb werkelijk geen idee", zei Aubameyang op de vraag hoe dat hij deze kans kon missen. "Het kan gebeuren maar ik heb echt geen idee hoe dat ik die kans mistte. Ik was moe, ik had lichtte kramp maar dat mag geen excuus zijn."

Het doet Aubameyang veel pijn, zei hij tegen zijn trainer Mikel Arteta. "We hadden de wedstrijd onder controle. Maar als je in 2 wedstrijden 4 tegengoals krijgt uit standaard-situaties dan wordt het erg moeilijk." Het was voor Arsenal de 1e verliespartij in 2020 en pas de 2e onder de leiding van de Spanjaard.

Serie
Hij nam eind december het roer over bij de ploeg waar hij ook jaren actief was als speler. Arsenal staat in de Premier League negende na 27 speelrondes.