🎥 | Pierre-Emerick Aubameyang stift Arsenal op prachtige wijze naar de FA Cup

1 augustus 2020

Arsenal heeft zaterdagavond de FA Cup gewonnen. Stadsgenoot Chelsea werd in de finale op Wembley met 2-1 verslagen. Pierre-Emerick Aubameyang was met 2 treffers de grote man voor de nummer 8 van Engeland. Bekijk hierboven de samenvatting.


De ploeg van trainer Mikel Arteta was al recordhouder met de meeste gewonnen FA Cups, maar zorgde er zaterdag voor dat dat nog wel even zo blijft. Arsenal heeft nu 14 keer de FA Cup gewonnen. Nummer 2 Manchester United 12. Chelsea heeft er 8.

Zie ook: 🎥 | HAHA! Aubameyang sloopt de FA Cup nog vóór de huldiging 😂

2 hamstrings kapot + rood
Het zat Chelsea niet mee. Liefst 2 hamstrings gingen naar de knoppen (van aanvoerder Cesar Azpilicueta en van doelpuntenmaker Christian Pulicic). Bovendien pakte Mateo Kovacic vlak na de 2-1 ook nog eens rood (2 keer geel). Tot overmaat van ramp raakte Pedro ook nog geblesseerd aan zijn rechterschouder. Door al dat gedoe versloeg Arsenal net als in 2017 Chelsea in de finale met 2-1.

Wolves baalt
Arsenal pakte ook het laatste te vergeven ticket voor de Europa League. Wolverhampton Wanderers baalt. Want die grijpen nu naast Europees voetbal.

Check hier de 1-0 van Pulicic:
Check hier de 1-1 van Aubameyang:
Check hier het filmpje van de 2-1 (stift) van Aubameyang:
Nog een leuke random foto die niemand snapt:
Arsenal FA Cup finale Chelsea