‘Pierre-Emerick Aubameyang vloog na slechtnieuwsgesprek met Chelsea gelijk naar Milaan’

4 februari 2023

Getty Images

Pierre-Emerick Aubameyang hoorde deze week dat hij het komende half jaar niet mag voetballen in de Champions League. Dat slechte nieuws moest hoofdcoach Graham Potter aan hem mededelen nadat Chelsea in de winterstop een karrenvracht aan nieuwe spelers haalden. 'Auba' viel daardoor buiten de boot.


Er kwamen 8 nieuwelingen in de winterstop en er konden slechts 3 spelers worden ingeschreven. Dat werden Enzo Fernández, João Félix en Mykhailo Mudryk. Nieuwkomers Noni Madueke en Benoît Badiashile pisten naast het potje, net als Aubameyang dus.

Ciao!
"We konden maar 3 spelers inschrijven en er moesten er 2 uit. Hij (Aubameyang, red.) is degene die buiten de boot valt", vertelde trainer Potter in zijn perspraatje. "Het was een moeilijke beslissing, hij heeft niets fout gedaan. Ik snap dat hij teleurgesteld is."

Volgens The Telegraph vloog Aubameyang na het slechtnieuwsgesprek gelijk naar Milaan. Manager Potter gaf hem vrijaf. Vrijdagavond speelde Chelsea met alle nieuwelingen met 0-0 gelijk tegen Fulham.