Pijnlijk! Caribische club vliegt 7000km voor Frans bekerduel en verliest pas na verlenging

AFP

admin • 23:35, 05-01-2019 / Laatste Update: 01:36, 06-01-2024

De mannen van Aiglon du Lamentin moesten 6.800 kilometer vliegen voor een wedstrijd in de Franse beker. Het had niet veel gescheeld of er konden alweer nieuwe tickets besteld worden. Nadat het na 90 minuten 1-1 stond bij US Orléans, scoorden beide teams ook nog in de verlenging. Maar een winnende goal in de 114e minuut blies het sprookje uiteindelijk toch nog uit.

Aiglon du Lamentin is een club van het eiland Martinique. Dat eiland ligt in de Caribische Zee, maar is onderdeel van Frankrijk. Om die reden mocht Aiglon dus meedoen aan de Coupe de France. Stel je voor dat Inter Willemstad mee zou doen aan de KNVB Beker, dat zou toch vet zijn?

Mooie pot

De spelers van Aiglon wilden even laten zien dat ze niet voor niets naar het winterse Europa waren afgereisd en sleepten binnen 90 minuten nog een 1-1 stand uit het vuur. Orléans, de nummer 11 van de Ligue 2, kon pas na de verlenging opgelucht ademhalen. Nadat een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg door een eigen goal weer verdwenen was, scoorde Fahd El Khoumisti uiteindelijk de winnende.