Pijnlijk degradatieverhaal in de maak: vliegt Huddersfield Town DIT WEEKEND al uit de Premier League?

27 maart 2019

Getty Images

Degraderen nog vóór april: dat klinkt als iets wat alleen bij de amateurs of bij héle slechte ploegen gebeurt. Echter, dit weekend zou wel eens rampzalig af kunnen lopen voor Huddersfield Town, stijf onderaan de Premier League met slechts 14 punten uit 31 wedstrijden.


Van die 31 wedstrijden gingen er maar liefst 23 verloren en werden er maar 3 gewonnen. Pijnlijke statistieken, vooral als je bedenkt dat het dit weekend zomaar over kan zijn voor Huddersfield Town. Als alles een beetje tegenzit, is degradatie niet meer te voorkomen.

Wat moet er dan gebeuren?
Allereerst moeten ze zelf onderuit gaan op bezoek bij Crystal Palace. Dat moet te doen zijn, aangezien de thuiswedstrijd ook verloren ging (0-1). Vervolgens moeten Burnley (#17) en Southampton (#16) winnen van Wolves (#7) en Brighton (#15) om het pleit van Huddersfield Town te beslechten.

Maar 1 dag later dan de recordhouder
Als dit alles gebeurt, vliegt de hekkensluiter er op 30 maart al uit, een dag later dan Derby County deed in het seizoen 2007/08. Ook zij vlogen er toen na 32 speelronden uit. Een record, want nog nooit degradeerde een club eerder dan zij dat deden. Jan Siebert en zijn mannen gaan een heel zwaar weekend tegemoet.