Pijnlijk: Lampard verliest van spionerende tegenstander (video)

11 januari 2019

Het mag dan om een wedstrijdje op het 2e niveau gaan, maar het is in Engeland tot een kleine rel uitgegroeid. Vrijdagavond won Leeds United met 2-0 van Derby County. Een extra zure nederlaag voor de ploeg van Frank Lampard, omdat ze gisteren nog een spion van Leeds van het trainingsveld moesten jagen.


De Chelsea-legende gaf voor de wedstrijd tegenover Sky Sports al aan dat ze geheime tactieken aan het trainen waren die voor de wedstrijd van de dag erna bedoelt waren.

Over de wedstrijd
We weten nooit zeker of het spionage-incident invloed had op de wedstrijd, maar Leeds was in ieder geval een stuk beter dan de tegenstander. Door goals van Kemar Roofe en Jack Harrisson en matig keeperswerk van Scott Carson, stond het na 90 minuten 2-0.

Reactie Lampard
Na afloop hield Lampard het bij sportieve praatjes: ,,Ze hebben verdient gewonnen'' en ,,Ik heb voorafgaand aan de wedstrijd genoeg over het incident gezegd.''

Dat het een sappig verhaal is in Engeland, wordt duidelijk als je ziet dat er zelfs tijdens Premier League uitzendingen over een Championsschip-wedstrijd wordt gepraat.