Pingel Dost in de 98e minuut bezorgt Sporting overwinning

Brian Vesseur • 01:19, 09-09-2017 / Laatste Update: 09:26, 07-01-2024

Bas Dost heeft vrijdagavond diep in blessuretijd het eerste puntenverlies dit seizoen van Sporting Portugal voorkomen.

De Nederlandse spits schoot de bezoekers uit Lissabon in de 8e minuut van de extra tijd naar de winst in de uitwedstrijd tegen CD Feirense. Dost benutte een strafschop en zorgde er daarmee voor dat Sporting ook de vijfde competitiewedstrijd won: 2-3.

Alle doelpunten vielen in het laatste half uur. Sébastian Coates opende in de 62e minuut de score, 2 minuten later verdubbelde Bruno Fernandes de voorsprong van de bezoekers uit Lissabon. Door treffers van João Silva en Oghenekaro Etebo leek de thuisclub toch nog een punt te pakken, tot Dost ver in blessuretijd mocht aanleggen vanaf 11 meter. De lange spits maakte zijn 4e doelpunt van het seizoen.