Discutabele pingel van Griezmann enige hoogtepuntje bij Atléti-Leicester City

admin • 00:33, 13-04-2017 / Laatste Update: 12:06, 12-12-2023

Atlético Madrid en Leicester City hebben woensdagavond voor weinig spektakel gezorgd in de CL. De 2 ploegen speelden in Vicente Calderón een matige pot en door een discutabele pingel gaat Atléti met een prima uitgangspositie naar de return van volgende week: 1-0.

Atléti begon vol op de aanval. Al na 4 minuten raakte Koke de paal en 8 minuten later was het Griezmann die mooi weg draaide bij Ndidi. Zijn schot ging vervolgens alleen wel een metertje over het doel. Nog geen 2 minuten later was ook Saul dicht bij de 1-0. Zijn schot van afstand ging alleen ook net over de doel.

15 keer de nul

Dat het wachten was op de 1-0, blijkt wel uit het feit dat Atleti in de laatste 17 CL-wedstrijden in Calderón, 15 (!) keer de 0 hield. Een tegengoal in Madrid is dus zeldzaam.

Na een kwart spelen werd Leicester eindelijk gevaarlijk. Vardy kwam met een prima voorzet vanaf de linkerkant, maar Okazaki zag de bal achter zich langs gaan. Nog geen minuut later ging het aan de andere kant helemaal fout toen Griezmann werd neergelegd in de 16: penalty en 1-0 door diezelfde Fransman.

Discutabel

Maar het was wel een omstreden pingel, want de overtreding van Albrighton op Griezmann leek net buiten de 16 te zijn. De scheids oordeelde alleen dat-ie er wel binnen was en voor Griezmann natuurlijk een eitje. Het betekende overigens ook dat de Fransman in een rijtje komt met Zienedine Zidane en Robert Pires (evenveel goals in CL). En de fans, die gingen compleet uit hun dak.

¡Así convirtió Griezmann el penalti para marcar el primero del Atleti! Ambiente tremendo en el Calderón...¡Esto es la Champions! #UCL pic.twitter.com/4Wm5UTm6XU

— Capital Deporte (@Capital_Deporte) 12 april 2017

Saai

Na rust gebeurde er eigenlijk nog minder dan in de saaie 1e helft. Leicester liet zich ondanks de achterstand niet uit de tent lokken en loerde op de counter. Atlético viel aan, maar kwam in de openingsfase van de tweede helft niet verder dan een paar corners. Via Mahrez hoopte Leicester na een uur spelen ook op een goedkope pingel, maar de fopduik van de Algerijn was té opzichtig. Hij mocht eigenlijk ook wel blij zijn dat-ie geen geel kreeg.

Na 70 minuten spelen vonden beide ploegen het wel mooi geweest. Atléti viel aan zonder al te veel overtuiging, terwijl Leicester het prima leek te vinden om de 1-0 achterstand goed te maken in Engeland. En dat was ook echt zo, want de tweede helft gebeurde er echt helemaal niks.