🎥 | Pingel van Ronaldo in blessuretijd helpt Juve voorbij Genoa

Brian Vesseur • 00:08, 31-10-2019 / Laatste Update: 01:02, 08-01-2024

Juventus had veel moeite én geluk nodig om van Genoa te winnen. Een oogje dicht van de scheidsrechter, een rode kaart voor de tegenstander en een penalty in blessuretijd bleken genoeg om 2-1 te winnen. Cristiano Ronaldo schoot het buitenkansje natuurlijk binnen.

De Juventus-fans vierden kort voor de winnende goal al feest en ook na een treffer van Ronaldo, maar de VAR keurde de goal af vanwege buitenspel.

Brutaal Genoa

Juve speelde geen sterke wedstrijd. Genoa viel soms brutaal aan in het Allianz Stadium. De Turijnse kampioen had geluk dat Francesco Cassata in de 51ste minuut na vasthouden zijn tweede gele kaart kreeg van arbiter Antonio Giua. In de 37ste minuut kneep de scheidsrechter een oogje dicht toen Daniele Rugani een doorgebroken Genoa-speler neerhaalde. Eén minuut daarvoor had Leonardo Bonucci Juve op voorsprong gebracht. Nog voor de rust tekende Christian Kouamé voor de gelijkmaker.

Rood voor Juve

Juventus viel aan, maar Genoa hield lange tijd stand. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, zeker toen Adrien Rabiot in de 87ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Maar invaller Antonio Sanabria toucheerde Ronaldo licht binnen de zestien. Dat was genoeg voor de arbiter om de kampioen een strafschop toe te kennen. Die schoot Ronaldo, die niet bepaald uitblonk, zelfverzekerd binnen.