PL-overzicht: Yaya Touré schiet City op gelijke hoogte met Liverpool (video)

Bart van der Wijst • 19:27, 19-11-2016 / Laatste Update: 11:47, 08-01-2024

Manchester City is weer terug aan kop in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola won, uitgerekend dankzij treffers van Yaya Touré, met 1-2 bij Crystal Palace. Liverpool speelde met 0-0 gelijk tegen Southampton, waardoor City op gelijke hoogte kwam met de Reds. Ronald Koeman sleepte  met Everton in de slotminuten 1 punt uit het vuur.

Crystal Palace - Manchester City: 1-2

Bij de Citizens mocht Yaya Touré voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen. De Ivoriaan heeft, sinds zijn tijd bij Barça, mot met Pep Guardiola, maar laatstgenoemde liet hem toch aan de aftrap verschijnen zaterdag. Dat bleek een gouden zet, want het was Touré die met 2 treffers uitermate belangrijk was voor Manchester City. Mogelijk neemt Guardiola zijn middenvelder nu in genade aan. Namens Crystal Palace scoorde Connor Wickham de 1-1.

Southampton - Liverpool: 0-0

De ploeg van Jürgen Klopp liet het na om te profiteren van het puntverlies van Arsenal. In een regenachtig Southampton werd het 0-0, waar met name de uitploeg van moet balen. Liverpool had veel balbezit en creëerde voldoende kansen, maar scoren deed het niet. Of de bal ging naast, of de goed keepende Fraser Forster stond in de weg.

Everton - Swansea City: 1-1

Na een kleine 40 minuten zette Gylfi Sigurdsson Swansea op voorsprong vanaf de stip. Daarna moest het Everton van Ronald Koeman komen. Uiteindelijk werd het 1-1 in de kaartenregen (9 keer geel). Seamus Coleman bezorgde zijn Nederlandse trainer nog een puntje in de 89ste minuut.

Watford - Leicester City: 2-1

De regerend kampioen van de Premier League heeft het nog steeds moeizaam dit seizoen. Ook tegen Watford, met Janmaat en Amrabat in de basis, werd er niet gewonnen. Na 15 minuten stond de einduitslag al op het scorebord. Etienne Capoue en Roberto Pereyra zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, Mahrez deed na 15 minuten wat terug van de stip. Verder kwamen de Foxes niet.

Stoke City - AFC Bournemouth: 0-1

Nathan Aké heeft zijn eerste basisplaats bij Bournemouth zaterdag extra glans gegeven door tegen Stoke City direct de winnende treffer te maken. De 21-jarige verdediger knikte na 26 minuten de enige treffer van het duel binnen en werd daardoor matchwinner.

Sunderland - Hull City: 3-0

Een broodnodige overwinning voor Sunderland, dat door de zege de rode lantaarn heeft afgestaan aan Swansea. Bij de thuisploeg waren Jermain Defoe en Victor Anichebe de grote meneren. Defoe scoorde de 1ste treffer en Anichebe de overige 2. Bij Sunderland deed Patrick van Aanholt 90 minuten mee en hij verzorgde de assist bij de treffer van Anichebe.