Play-offs weer ver weg voor Derby County, Brentford droomt van Premier League

Trevor Wagener • 18:17, 11-07-2020 / Laatste Update: 15:23, 07-01-2024

Derby County mag pas op de plaats maken in de strijd om een plek in de play-offs. De ploeg van Phillip Cocu verloor zaterdagmiddag in het Pride Park Stadium met 1-3 van nummer 3 Brentford, dat mag blijven hopen op directe promotie naar de Premier League.

Derby County kwam met 3 overwinningen uitstekend uit de coronastop, waarmee de ploeg van Cocu opklom van plek 12 naar plek 7. De achterstand op de 6e plaats, die recht geeft op play-offs, was 2 weken terug nog maar een puntje. Uit de laatste 3 duels pakte Derby County echter nog maar 1 punt: 1-1 tegen Nottingham Forest, 2-0 verloren bij West Bromwich Albion en nu dus een 1-3 nederlaag tegen Brentford.

Derby County staat daarmee nu op de 9e plaats met 61 punten, 3 punten onder nummer 6 Cardiff City. Nummer 7 Swansea City (63 punten) speelt zondag thuis tegen koploper Leeds United, nummer 8 Preston North End (ook 61 punten) speelt zaterdag nog tegen nummer 5 Nottingham Forest.

Topvorm

Brentford kwam al na 3 minuten op voorsprong in Derby door een goal van Oliver Watkins, de 24-jarige spits die dit seizoen al 24 keer scoorde. Na 29 minuten maakte Jason Knigth gelijk namens Derby County, op aangeven van aanvoerder Wayne Rooney. Saïd Benrahma werd de man van de wedstrijd met 2 mooie goals in de 2e helft, in de 49ste en 64ste minuut. De 24-jarige aanvallende middenvelder uit Algerije scoorde dit seizoen al 16 keer in 40 duels.

Derby County en Brentford hebben nog 3 duels te gaan in de reguliere competitie. Waar Derby County nog hoopt op een plek in de play-offs, dromen de spelers en supporters van Brentford van directe promotie naar de Premier League.