Ploeggenoot die peperduur horloge van Dolberg jatte: ‘Misschien deed ik het wel uit jaloezie’

1 oktober 2019

AFP

Lamine Diaby-Fadiga, de 18-jarige speler van OGC Nice die heeft toegegeven dat hij het horloge van Kasper Dolberg uit de kleedkamer heeft gejat, heeft zelf ook uitgelegd waarom hij dat deed. "Misschien wel uit jaloezie", probeerde de spits te verklaren.


"Ik heb met trots de clubkleuren gedragen. Na een lange blessure moest ik nog langer wachten op mijn rentree door een rode kaart bij de Onder-19. Dat heeft het me, ook mentaal, moeilijk gemaakt. Een situatie die totaal omgekeerd is met die van Kasper Dolberg. Ik heb zijn horloge gestolen zonder daar enige reden voor te hebben. Misschien wel uit jaloezie. In plaats van hem uit te dagen op het veld heb ik enorm stom op zijn komst gereageerd."

Gefrustreerd en teleurgesteld
Hij was dus eigenlijk vooral jaloers dat Nice voor de oud-Ajacied koos in plaats voor de jeugd. "Ik voelde me na de komst van Kasper niet gewaardeerd. Ik was teleurgesteld en gefrustreerd. Natuurlijk ben ik pas 18 jaar oud, maar mijn leeftijd is geen excuus voor wat dan ook. Ik heb iedereen mijn excuses aangeboden en ik neem mijn verantwoordelijkheid. Ik wens OGC Nice veel succes en ook Kasper in de rest van zijn carrière."

Nice heeft inmiddels de jeugdspeler de hardst mogelijke straf gegeven: Diaby-Fadiga is ontslagen.