Polen met Milik zeker van EK, volop spanning in groep E

AFP

admin • 01:09, 14-10-2019 / Laatste Update: 18:55, 13-12-2023

Naast de overwinning van Nederland op Wit-Rusland (1-2) stonden er nog een hoop andere wedstrijden op het zondagprogramma van de EK-kwalificatie. Hieronder volgt een kort overzicht van wat er nog gebeurde in poules E en G:

Veel kan nog in groep E

Eerder op de avond wist Hongarije al van schlemiel Azerbeidzjan te winnen, waardoor Wales alles moest zetten op een goed resultaat tegen favoriet Kroatië. Door een doelpunt van sterspeler Gareth Bale kon het land een gelijkspel uit het vuur slepen. Het werd uiteindelijk 1-1.

Wales heeft hierdoor 4 punten achterstand op Hongarije, maar ook Slowakije is nog hard in de running voor het EK. Zij bezetten een 3e plek met 10 punten. Wel hebben zij, net als Wales, een wedstrijd minder gespeeld dan de Hongaren.

Polen zeker, Oostenrijk hard op weg

Bij een overwinning van Polen op Noord-Macedonië zou het land zich verzekeren van deelname op het EK. Mede door een goal van Arek Milik wisten de Polen de wedstrijd in de 2e helft te beslissen. Het werd 2-0.

Ook Oostenrijk deed goede zaken. Zij wisten met 1-0 te winnen bij Slovenië. Vlak voor rust schoot Stefan Posch raak, waardoor de Oostenrijkers nu 5 punten meer hebben dan Noord-Macedonië.