Politie bij Moukoko aan de deur nadat-ie vriendin opsloot

12 april 2021

AFP

Wat een bijzonder verhaal. Youssoufa Moukoko, het supertalent van Borussia Dortmund, heeft nogal negatief het nieuws gehaald. Hij (16) sloot zijn vriendin (23) op in zijn woning na een ruzie. Vriendinnetje Amelie belde de politie om haar te komen bevrijden.


Dat vertelt de politie aan het Duitse Bild. Wat is er precies gebeurd? Er zou een ruzie zijn geweest, waarna Moukoko weg moest. Om te zorgen dat zijn vriendin bleef waar ze was, draaide hij de deur op slot. Amelie belde daarop de politie.

Ze dient geen klacht in tegen haar vriend, maar wilde vooral worden bevrijd. Amelie en Youssoufa ontmoetten elkaar toen de voetballer pas 14 jaar was.

Ondersteuning
Is het wel handig dat zulke jonge spelers op zichzelf wonen? Dat is de vraag die nu in Duitsland wordt gesteld. De club benadrukt de jonge talenten ook buiten het veld in de gaten te houden en educatieve en psychologische ondersteuning aan te bieden, al heeft dat dit incident dus niet kunnen voorkomen. De ouders van Moukoko wonen ruim 300 kilometer noordelijker in Hamburg.