Politie legt in België ‘geheime’ wedstrijd met spelers Standard Luik stil

28 mei 2020

Julien Woolf

In Wezet, een stad in de de Belgische provincie Luik, heeft de politie woensdag een ‘geheime’ voetbalwedstrijd moeten stilleggen. Dat meldt Sudpresse. Volgens de Belgische persdienst waren er ook bekende (ex-)voetballers van Standard aanwezig.


In totaal waren 60 mensen aanwezig op het kunstgrasveld in Wezet. Dergelijke bijeenkomsten zijn in België, net als in Nederland, niet toegestaan. Onder de aanwezigen waren bekende voetballers als Paul-José Mpoku (Al-Wahda), Samuel Bastien, Mehdi Carcela (Standard) en Junior Edmilson (Al-Duhail). Ook waren er spelers aanwezig van topamateurclub RFC Luik.

'Zeer schadelijk'
Burgemeester Julien Woolf van Wezet begrijpt niets van de samenscholing van bekende en minder bekende voetballers in zijn gemeente. "Als sportsterren zich niet houden aan regels die aan de hele bevolking worden opgelegd, dan is dat zeer schadelijk”, schreef Woolf in een post op Facebook.

'Helaas ver van verwijderd'
"Ik dacht dat spelers met zo'n populariteit een voorbeeld zouden stellen, maar daar zijn we helaas ver van verwijderd.”

Bekerfinale
In België is de competitie net als in Nederland stilgelegd. Club Brugge, na 29 speeldagen de koploper, is uitgeroepen tot kampioen. Waasland-Beveren degradeert. De bekerfinale (Club Brugge-Royal Antwerp FC) wordt nog wel gespeeld.