Porto dankt blunderende arbitrage en wint van Galatasaray (video’s)

11 december 2018

Proshots

FC Porto heeft in het laatste Champions League-groepsduel met 2-3 gewonnen van Galatasaray. De Portugezen hadden echter wel de hulp van de arbitrage nodig.


Porto kwam in de 1e helft al op een 0-2-voorsprong na doelpunten van Felipe en Moussa Marega (strafschop). Toch gaven de Turken zich niet gewonnen. 3 minuten later ging ook aan de overzijde de bal op de stip. Nu was het Sofiane Feghouli die vanaf 11 meter scoorde. Eerder had Gala ook al een pingel moeten hebben, maar de arbitrage zag een handsbal over het hoofd.
Na de pauze leek Sergio Oliveira met de 1-3 de zege voor Porto veilig te stellen. Al knokte Galatasaray zich terug in de wedstrijd na een treffer van Derdiyok. De 3-3 leek in de maak toen de thuisploeg een nieuwe strafschop kreeg, maar Feghouli faalde. De bal spatte uit elkaar op de lat.
Europa League
Doordat het andere duel in deze poule werd gewonnen door Schalke (1-0 tegen Lokomotiv Moskou door een goal van Schöpf), mag 'Gala' zich als nummer 3 gaan opmaken voor de Europa League. Porto en Schalke zullen ook na de winterstop actief zijn in het miljardenbal.