Porto werkt in een halve wedstrijd achterstand weg

EPA

admin • 07:40, 22-02-2018 / Laatste Update: 06:00, 05-01-2024

FC Porto begon tegen Estoril Praia met een 1-0 achterstand, maar boog die achterstand na 13 minuten om in een voorsprong. Na 90 minuten voetballen werd het 3-1 voor de koploper van de Portugese competitie.

Beide teams moesten nog 45 minuten tegen elkaar voetballen nadat de oorspronkelijke pot op 15 januari werd gestaakt in de rust, vanwege de veiligheid voor supporters. In een van de tribunes waren namelijk scheuren ontstaan en men was bang dat de boel ging instorten.

Comeback

In het laatste deel van de wedstrijd zorgden de Brazilianen Alex Telles en Tiquinho Soares voor de snelle comeback. Soares scoorde even later ook zijn 2e doelpunt en zette de eindstand op 3-1. Porto komt met deze overwinning nu 5 punten voor op Benfica en Sporting Portugal, de club van Bas Dost.