Portugal comfortabel door na 4-0 tegen Nieuw-Zeeland

ProShots

admin • 20:51, 24-06-2017 / Laatste Update: 21:06, 07-01-2024

Het was vrij stil in het stadion tijdens de wedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Portugal. Een hele verheffende wedstrijd kregen de mensen dan ook niet te zien. Portugal was door de stand bij Mexico - Rusland al zeker van de halve finale en besloot dan ook niet heel erg door te drukken. Ook werd Cristiano Ronaldo op tijd van het veld gehaald. Toch werd het nog 4-0 voor de Europees kampioen.

In het begin kon Nieuw-Zeeland, dat nog geen punt had, op zich prima op voorsprong komen. Chris Wood kwam echter met een slap schotje waar Rui Patricio niet om hoefde te zweten. Halverwege de 1e helft was Ronaldo eindelijk wakker. De spits had 2 mogelijkheden met het hoofd, maar vond het net niet. In de 33e minuut kon hij wel juichen, toen hij een penalty binnen ramde. Nog geen 4 minuten later maakte Bernardo Silva de 2-0.

Pepe spoort niet

Na rust kon Portugal dus een beetje achterover leunen. Dat kunnen de vedetten goed, op Pepe na natuurlijk. De verdedigende gek vond het nodig om iemand tegen zijn knie aan te trappen. Dat kostte hem een gele kaart en daarmee de halve finale. Het leek bij een verschil van 2 te blijven, totdat Andre Silva wat vuurwerk in zijn hielen vond. Na een prima actie in zijn eentje rondde hij in de 80e minuut heerlijk af van binnen de 16 meter.

Nani maakte in blessuretijd nog een prima goal nadat de verdediging van Nieuw-Zeeland hem ongelooflijk veel ruimte gaf.

Halve finales

In groep A gaan Portugal en Mexico door naar de halve finales, Rusland en Nieuw-Zeeland liggen eruit. Zondag spelen Chili en Australië tegen elkaar in groep B, net als Duitsland en Kameroen. Maar goed, dat gaat alleen over wie tegen wie gaat spelen, want Chili en Duitsland zijn al door. De halve finales vinden volgende week woensdag en donderdag plaats. Zondag is de finale.