Portugal komt laat op gang tegen Letland

admin • 01:15, 14-11-2016 / Laatste Update: 21:04, 08-01-2024

Portugal heeft zondag voorkomen dat de achterstand op Zwitserland in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal van 2018 verder is opgelopen. De regerend Europees kampioen nam pas laat afstand van Letland en won met 4-1.

William Carvalho bracht Portugal in de 70e minuut op voorprong: 2-1. Kort daarvoor zorgde Arturs Zjuzins voor de Letse gelijkmaker . De openingstreffer kwam in de eerste helft op naam van Cristiano Ronaldo. De aanvoerder benutte in Faro een strafschop. In de 85e minuut maakte Ronaldo zijn tweede doelpunt van de avond. Het vierde doelpunt werd in blessuretijd gemaakt door Bruno Alves.

Nederlaag

Portugal begon de kwalificatiereeks in september met een nederlaag bij Zwitserland. Door 3 zeges op rij is het team van bondscoach Fernando Santos inmiddels tweede in groep B, met 3 punten achterstand op de Zwitsers. Zwitserland was zondag met 2-0 te sterk voor de Faeröer.

Hongarije zette Andorra met 4-0 aan de kant en is derde in groep B, met 7 punten uit 4 duels.