Portugese media sabelen Sporting neer: ‘Ajax bezorgde hen een epische nachtmerrie’

16 september 2021

Portugese media concluderen dat Ajax gehakt heeft gemaakt van Sporting in de Champions League. De Portugees kampioen kreeg bij haar terugkeer in het miljoenenbal een pak slaag (1-5) en dus zijn de vaderlandse media keihard voor het team van Ruben Amorim.


"Het duurde 68 seconden", schreef Público. "Dat was de tijd die Sporting stand wist te houden bij de CL-terugkeer. Een nachtmerrie van epische proporties. 1 van de grootste rampen voor Sporting in thuiswedstrijden." Alleen Bayern won in 2009 eens met 0-5 in Lissabon.

Ramp
"De mannen van Amorim waren hier niet op voorbereid. De vraag is of zij herstellen van dit trauma. Cijfers liegen niet." Ook de koppen van kranten als Record en A Bola liegen er niet om. 'Overreden', schreef Record, waar A Bola de pot als 'horror in Alvalade' omschreef. "De Portugees kampioen is vernederd", klonk het duidelijk.

Ook hadden de Portugese media lovende woorden over de alom bekritiseerde Ajax-spits Sébastien Haller. Met 4 goals was hij de grote man, samen met buitenspeler Antony. "Hij kostte wat (22 miljoen), maar hij was het geld waard. Hij was de personificatie van de Amsterdamse dominantie."