Premier League: Arsenal en Liverpool pas na rust op stoom, City wint nipt

admin • 19:55, 28-10-2017 / Laatste Update: 07:35, 07-01-2024

Door het verlies van Tottenham Hotspur eerder op de dag tegen Manchester United, konden concurrenten Arsenal, Liverpool en Manchester City direct profiteren. Arsenal en Liverpool speelden een thuiswedstrijd en wonnen, terwijl City op bezoek bij West Brom weinig problemen kende en ook als winnaar de bus instapte.

Arsenal - Swansea City: 2-1

Voor The Gunners betekende een overwinning in plek in de top 4. Op voorhand leek Swansea, dat dit seizoen maar moeilijk wint, de ideale tegenstander om die positie te bereiken. Maar de motor van de ploeg van Wenger haperde en in de 1e helft kwamen de roodwitten nauwelijks tot kansen. Na 22 minuten nam Swansea via Sam Clucas zelfs brutaal de voorsprong: 0-1.

Arsenal zette daarna wat meer aan, maar pas in de 2e helft toonden The Gunners hun ware gezicht. Uitblinker Sead Kolasinac knalde na 50 minuten de gelijkmaker tegen de touwen en nog een 10 minuten later werkte Aaron Ramsey een voorzet van de Bosniër binnen: 2-1 na 58 minuten spelen. Kansen om de voorsprong uit te breiden waren er zeker, maar een doelpunt viel er niet meer. Donderdag speelt Arsenal in de Europa League thuis tegen Crvena, maar veel belangrijker is de wedstrijd van zondag, op bezoek bij Manchester City.

West Bromwich Albion - Manchester City: 2-3

En City kende net als Arsenal een prima generale repetitie. De trotse koploper van de Premier League begon zonder Sergio Aguero, maar zijn vervanger Leroy Sané liet zich al na 10 minuten gelden door de 0-1 binnen te jassen. Jay Rodriguez scoorde vlak daarna voor de 1-1, maar anderhalve minuut later was het juichen alweer aan City: 1-2 via Fernandinho. Zo was er in een kwartier tijd al 3 keer gescoord.

1-2 was tevens de ruststand. Maar na een kwartier in de 2e helft verruimde Raheem Sterling de marge. Hij tikte een voorzet van Kyle Walker binnen. Matt Phillips bracht de spanning nog héél even terug door in de 92e minuut voor de 2-3 te zorgen, maar die treffer viel eigenlijk al te laat.  Door de winst blijft City met 28 punten uit 10 wedstrijden aan kop gaan in de Premier League. Manchester United volgt op 5 punten.

Liverpool - Huddersfield: 3-0

Bij Huddersfield begon Rajiv van la Parra in de basis tegen een wisselvallig Liverpool. De ploeg van trainer Jürgen Klopp speelde een heuuul slechte 1e wedstrijd in een verder slaapverwekkende wedstrijd. Pas na rust schakelden zijn mannen een tandje bij en dat resulteerde in een paar fraaie goals. Daniel Sturridge werkte na 50 minuten fraai de 1-0 tegen de touwen en 8 minuten later verdubbelde roberto Firmino de marge door de 2-0 af te drukken.

Liverpool speelde daarna erg sterk en ging op zoek naar meer doelpunten. Die goal werd gevonden via Georginio Wijnaldum (die 90 minuten speelde) die de bal lekker in het dak van het doel schoot. Mede daardoor staat Liverpool nu 6e.

Georginio Wijnaldum scoort weer eens voor Liverpool! 3-0 tegen Huddersfield 🔴🇳🇱 #LIVHUD #ziggosport pic.twitter.com/RnYbDF9Jbn