Premier League: Liverpool aan kop na makkelijke zege, City morst punten

Bart van der Wijst • 19:59, 18-09-2021 / Laatste Update: 16:52, 13-12-2023

Liverpool is voor eventjes koploper in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp, waar Virgil van Dijk 90 minuten mee speelde, won thuis eenvoudig van Crystal Palace: 3-0. Manchester City miste de memo, zij kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel in eigen huis tegen Southampton.

Voor Liverpool werd het een eenvoudig middagje. De kampioen van 2020 kwam pas laat op voorsprong in de 1e helft, nadat Crystal Palace zich knap staande hield tegen al het aanvallende geweld van de thuisploeg. Sadio Mané zette zijn ploeg op voorsprong met zijn 100e goal voor Liverpool. Mo Salah verdubbelde in de 2e helft de voorsprong en Naby Keita zorgde voor het slotakkoord met een werkelijks schitterende treffer.

Manchester United, Chelsea en Everton kunnen nog langzij komen bij Liverpool.

VAR'ren in Manchester

De regerend kampioen speelde gelijk, maar het had zomaar de andere kant op kunnen vallen. Manchester City kreeg een penalty tegen en rood, alleen de VAR draaide het na wat minuten wikken en wegen om. In de blessuretijd scoorde Raheem Sterling de winnende treffer, althans dat dacht hij. Dat doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Arsenal klimt

De oude assistent van Pep Guardiola kwam wel tot 3 punten, Arsenal won met miniem verschil op bezoek bij Burnley: 0-1. Een rake vrije trap van Martin Ødegaard was genoeg voor de 2e driepunter op rij. Daardoor stijgt Arsenal naar de 12e plek in de Premier League.