Premier League: Liverpool met pijn en moeite langs Gerrard, Chelsea komt heel goed weg

Bart van der Wijst • 19:05, 11-12-2021 / Laatste Update: 17:33, 07-01-2024

Liverpool en Chelsea hebben in navolging van Manchester City 3 punten gepakt in de Premier League. Beide titelkandidaten moesten hard knokken voor de overwinning, maar uiteindelijk kwam het goed. Liverpool versloeg Steven Gerrards Aston Villa met 1-0, Chelsea won in blessuretijd van Leeds United.

Het werd geen warm welkom voor Gerrard op Anfield, qua weer dan. De trainer werd natuurlijk warm onthaald door 'zijn' fans in Liverpool, alleen het regende pijpenstelen.

Penalty's beslissen de wedstrijden

Liverpool was beter dan Aston Villa, al moest het oppassen voor de counters van de tegenstander. De thuisploeg kreeg ook een karrenvracht aan corners, alleen die goal viel maar niet. Virgil van Dijk leek Liverpool op voorsprong te koppen, maar Emiliano Martinez ranselde de bal uit de bovenhoek. Wie anders dan Mo Salah werd de matchwinner, hij benutte een terecht gegeven strafschop.

Ook Chelsea won dankzij een strafschop. Jorginho maakte in blessuretijd de winnende: 3-2. Chelsea moest echt tot het gaatje gaan om 3 punten over te houden aan de wedstrijd tegen Leeds United. De ploeg van Thomas Tuchel poetste een achterstand weg en kwam op een 2-1-voorsprong, alleen 10 minuten voor tijd maakte Leeds via Joe Gelhardt ineens gelijk. Gelukkig was er diep in blessuretijd (90+4) nog de winnende van Jorginho.