Guardiola over Engelse titelstrijd: ‘Men hoopt op Liverpool, zelfs de media’

9 mei 2022

Proshots
Pep Guardiola Over TitelStrijd Man City Liverpool Media Gun Facot

Hoewel Manchester City-manager Pep Guardiola en zijn ploeg dit weekend een nieuwe, grote stap zette richting de landstitel is de Spanjaard niet blij met de wijze waarop de Engelse media over de titelstrijd publiceren. Volgens Guardiola gunt de Engelse pers Liverpool de titel.


Lees ook: 'Erling Haaland heeft keuze gemaakt en vertrekt naar deze Engelse grootmacht'

Manchester City won dit weekend met liefst 5-0 van Newcastle United. Hiermee profiteerde zij optimaal van het gelijkspel van Liverpool tegen Tottenham Hotspur (1-1). Na afloop van City's duel kwam Liverpool ter sprake.

Gunfactor
"Iedereen hier hoopt dat Liverpool kampioen wordt", aldus Guardiola tegen beIN SPORTS. "Zelfs de media. Natuurlijk, de club heeft een geweldige historie in Europa. Onlangs wonnen ze de titel in de competitie nadat het jarenlang wat minder ging."

City heeft een voorsprong van 3 punten op Liverpool. "We moeten iedere wedstrijd als finale zien", ging Guardiola verder. "Maar we hebben alles in eigen hand. Het doelsaldo is belangrijk. Ook Liverpool heeft de kwaliteiten om veel doelpunten te maken."

Stand van zaken PL
Er zijn nog 3 speelrondes te gaan in de Premier League. Het verschil tussen City en Liverpool is dus 3 punten, en ook het doelsaldo van City is beter (+68 om +64). City speelt nog tegen Wolves, West Ham en Aston Villa. Liverpool speelt ook tegen Villa en Wolves, al treft het tussendoor eerst Southampton.