President van Atlanta United geeft De Boer een schop na: ‘Maar dat gebeurde niet’

31 juli 2020

BSR Agency

Frank de Boer en Atlanta United gingen een week geleden uit elkaar. Op de officiële kanalen van de Major League Soccer (MLS) vertelt Darren Eales, president van de club, wat er allemaal mis was onder leiding van De Boer.


"Mijn taak is om beslissingen te nemen en de club vooruit te brengen. Het was in 2018 zaak om de volgende stap te zetten, maar dat hebben we nooit gedaan", concludeert Eales nu. Desondanks won De Boer nog wel 2 prijzen met Atlanta United: de Amerikaanse beker en de Campeones Cup, een wedstrijd die wordt gespeeld tussen de kampioen van de MLS en de Mexicaanse competitie.

'We willen ook een topclub zijn'
"Natuurlijk, we willen prijzen winnen. Maar we willen ook een topclub in de Verenigde Staten zijn. We willen voetballen op een manier die leuk is voor het publiek om naar te kijken: dynamisch."

'Dat is niet gebeurd'
Vooral dat laatste ontbrak onder De Boer. "We hebben de spelers daar ook op uitgezocht. We wisten wat we konden verwachten. Maar het gebeurde niet. Niet op het veld, niet qua resultaten, maar vooral niet in het algemeen. De lat ligt hier hoog, maar die hebben we daar ook zelf gelegd. We moeten gewoon die volgende stap nemen. Dat dit niet is gelukt is de verantwoordelijkheid van iedereen binnen de club, niet die van 1 persoon. Maar uiteindelijk moet je toch beslissingen nemen.”