Problemen voor Ryan Giggs? Ramsey haakt net als Bale af bij Wales

15 oktober 2018

Getty Images

Ryan Giggs moet het zonder zijn supersterren doen tegen Ierland in de Nations League. Nadat Gareth Bale al geblesseerd afhaakte, is nu Aaron Ramsey weg bij de nationale ploeg. Vanwege familieomstandigheden speelt hij niet mee.


De middenvelder van Arsenal blijft thuis. Dat lied de bond weten via Twitter. Er is door de bondscoach Giggs al een vervanger opgeroepen: Daniel James van Swansea City. Normaal komt de 20-jarige middenvelder uit voor Jong Wales.

Zonder Bale
Bale haakte zondag al af bij Wales. De topschutter aller tijden (30 goals) van de nationale ploeg is niet helemaal fit. Giggs kon tijdens Spanje (1-4 nederlaag) niet beschikken over de ster van Real Madrid en hoopte eigenlijk dat hij tegen Ierland wel aan de bak kon.

Nations League
Wales is de Nations League wisselvallig begonnen. Eerst werd er tegen Ierland ruimschoots gewonnen met 4-1, maar daarna verloor de ploeg wel met 2-0 van Denemarken. Tussenstand van de poule: Denemarken 1e met 4 punten, Wales op 2 met 3 punten en op de laatste plek Ierland. Zij hebben 1 punt.

Nog een Nederlands tintje aan de wedstrijd: Björn Kuipers gaat de pot fluiten.