Promes met Sevilla stap dichter bij Champions League

BSR Agency

admin • 00:40, 05-04-2019 / Laatste Update: 22:34, 08-01-2024

Sevilla heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de race om een Champions League-ticket.  Door doelpunten van Roque Mesa en Pablo Sarabia werd concurrent Alaves verslagen en blijft rechtstreekse plaatsing in het zicht.

Dicht bij elkaar

Sevilla moest de ontmoeting met Alaves winnen. Na 30 speelrondes zijn Barcelona, Atletico Madrid en Real Madrid al ver uitgelopen en is voor Sevilla de 4de plaats het maximaal haalbare. Net voor rust maakte Roque Mesa voor eigen publiek de 1-0 en in de 80ste minuut zorgde Pablo Sarabia voor de beslissing. Quincy Promes speelde 86 minuten mee.

Sevilla wipt door de overwinning nu over Alaves heen en bivakkeert op de 6de plaats in La Liga. De achterstand op nummer 4 Getafe (47 punten) bedraagt slechts 1 punt. Valencia staat 5de op evenveel punten. De eerste 4 plaatsen geven rechtstreeks toegang tot de groepsfase van het kampioenenbal, de 5de plek verplicht je tot het spelen van een voorronde.