PSG deelt tik uit aan achtervolger AS Monaco in Franse topper (video's)

ProShots

admin • 00:01, 27-11-2017 / Laatste Update: 10:45, 08-01-2024

Paris Saint-Germain is niet te stoppen! De koploper in de Ligue 1 heeft ook een aanval van achtervolger AS Monaco van zich afgeslagen door met 1-2 te winnen in het dwergstaatje.

De Uruguayaanse spits Edinson Cavani bracht PSG na negentien minuten al op voorsprong in het Stade Louis II. Het was voor Cavani alweer zijn 16de treffer in de competitie. Neymar verdubbelde de voorsprong zeven minuten na rust met een rake strafschop. João Moutinho maakte 10 minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer namens AS Monaco, maar echt spannend werd het niet meer in het vorstendom.

Kylian Mbappé deed de hele wedstrijd mee tegen AS Monaco, dat het 18-jarige toptalent dit seizoen nog verhuurt aan PSG. Terence Kongolo bleef de hele wedstrijd op de bank bij AS Monaco. De 23-jarige verdediger deed dit seizoen alleen in de uitwedstrijd bij Olympique Lyon (3-2 nederlaag) nog mee. AS Monaco maakte afgelopen zomer 15 miljoen euro over aan Feyenoord voor de linksbenige verdediger.

Ongeslagen koploper

Paris Saint-Germain is zeer overtuigend koploper in de Ligue 1 met 38 punten na veertien wedstrijden. Het gat met nummer twee Olympique Lyon, dat vanmiddag met 0-5 won bij OGC Nice, is negen punten. Ook AS Monaco heeft na vanavond negen punten achterstand op de Parijzenaars. PSG won twaalf wedstrijden in de competitie en speelde twee keer gelijk. Het doelsaldo van de hoofdstedelingen na veertien wedstrijden is 45-10.

In de Champions League presteert de ploeg van de Spaanse trainer Unai Emery al net zo overtuigend, met een doelsaldo van 24-1 na vijf overwinningen.