🎥 | PSG trekt plek in kwartfinale over de streep in leeg Parc des Princes

admin • 23:54, 11-03-2020 / Laatste Update: 19:24, 07-01-2024

Het is Paris Saint-Germain gelukt de opgelopen achterstand uit Duitsland in het eigen Parc des Princes goed te maken! Al in de 1e helft was de schade (de 1-2 verlies in Dortmund) volledig weggewerkt. In de 2e helft zette de bezoekers nog wel een beetje aan, maar PSG won zonder problemen met 2-0 (3-2) en staat in de kwartfinale.

De thuisploeg was in de 1e helft veruit het sterkste team op het veld. Neymar zorgde na een klein halfuur voetballen voor het 1e doelpunt van de avond. Buiten het stadion gingen de aanwezige fans los! Neymar besloot zijn 1-0 op een bijzondere wijze te vieren! Deze move kennen we van Erling Haaland, en laat dat nou net de spits van tegenstander Dortmund zijn.

Tekst loopt door onder de video's.

Bernat zorgt voor dubbel feest

In de blessuretijd van de 1e helft zorgde Bernat voor een iets comfortabelere voorsprong. Met de 2-0 op zak kon PSG de kwartfinale al ruiken, maar het was nog wel even oppassen voor een onverwacht tegendoelpunt, dat bij een 2-0 voorsprong verlenging zou betekenen. Dat Duitse doelpunt viel niet meer en zo eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als de ruststand: 2-0.

Tekst loopt door onder de video.

Vechten!

In de laatste minuten van de reguliere speeltijd maakten de spelers het nog even spannend, maar niet op een sportieve manier. Neymar en Emre Can zochten elkaar even op, Can deelde een duw uit en binnen no-time stonden 10 spelers op een kluitje te duwen en te trekken. Can kon zich voortijdig gaan douchen want de duw tegen Neymar leverde hem een rode kaart op.

Zo staan de Parijzenaren na 3 jaar afwezigheid weer eens in de kwartfinale van het kampioenenbal.