PSV-clubicoon Nilis verlaat Nederland voor Turkije

11 augustus 2020

Ronald Bonestroo

Luc Nilis vertrekt weer naar Turkije. De 53-jarige oud-sterspeler wordt assistent-coach bij Ankaragücü, dat uitkomt in de Süper Lig. Vorig seizoen was Nilis werkzaam bij VVV, maar daar kon zijn contract niet worden verlengd. In 2018 nam hij met een kampioenschap afscheid als spitsentrainer van PSV.


Nilis wordt alom gezien als 1 van de grootste spelers die PSV ooit heeft gehad. Als trainer heeft hij zich vooral gespecialiseerd als leermeester voor aanvallers. Nilis haalt veel voldoening uit het overbrengen van zijn ervaring en technische aanwijzingen op de jongere generatie. Vriend en vijand waren het erover eens dat goals van de Belg vrijwel altijd iets extra’s hadden. Treffers met een handtekening van Nilis waren meestal stijlvol en soms simpelweg briljant. 


PSV
De clubicoon heeft er nooit een geheim van gemaakt best weer eens bij PSV aan de slag te willen, maar op dit moment was daar geen mogelijkheid voor. Bij de Eindhovense club maakt nu Boudewijn Zenden in de rol van spitsentrainer deel uit van de technische staf.  

Ervaring in Turkije
Nilis was in 2011 al eens werkzaam als assistent-trainer in Turkije, bij Genclerbirligi en Kasimpasa. Nu gaat hij werken onder coach Fuat Capa.