PSV tegen FC Basel in tweede voorronde Champions League

19 juni 2019

Getty Images

PSV weet zijn tegenstander voor de tweede voorronde in de Champions League. De Eindhovenaren werden woensdag gekoppeld aan het Zwitserse FC Basel. De heenwedstrijd is op 23 of 24 juli in Eindhoven, de return staat een week later op het programma.


Basel werd afgelopen seizoen tweede in Zwitserland. De ploeg was jarenlang dé indrukwekkendste ploeg uit Zwitserland, maar moest de afgelopen 2 seizoenen zijn meerdere erkennen in Young Boys.

Als PSV wint, plaatst het zich in ieder geval voor de groepsfase van de Europa League. Voor de Champions League moeten ze dan nog wel wat meer rondes overleven. Check hierrr welke clubs ze in een eventuele 3e voorronde kunnen treffen!

Bekendste spelers
De bekendste speler bij FC Basel is zonder twijfel Ricky van Wolfswinkel. De 30-jarige Nederlandse spits verruilde Vitesse 2 seizoenen geleden voor de Zwitserse club en ramde er afgelopen seizoen 13 in. Een andere interessante speler is reservekeeper Martin Hansen! Hem ken je misschien nog wel van zijn tijd bij ADO Den Haag, toen hij ooit met de hak scoorde tegen.... inderdaad, PSV!