PSV-opponent FC Basel start competitie met gemakkelijke zege tegen FC Sion (video)

Trevor Wagener • 11:45, 20-07-2019 / Laatste Update: 03:31, 07-01-2024

De Zwitserse topclub FC Basel kende vrijdag een goede generale repetitie voor de wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen PSV van aanstaande dinsdag. De ploeg won met 1-4 bij FC Sion.

Het duel tussen Sion en Basel was de 1e wedstrijd van het seizoen in de Zwitserse Super League. Voor het eerst werd in Zwitserland de VAR ingezet en die draaide bij een 1-1-stand een strafschop voor Sion terug.

Gekke pot

De Zwitserse internationals Albian Ajeti, Luca Zuffi en Valentin Stocker scoorden voor Basel, daarnaast maakte Sion een nogal knullig eigen doelpunt. Een terugspeelbal van Jan Bamert werd volledig gemist door doelman Anton Mitryushkin, waardoor de bal het lege doel in rolde.

Sion, dat begin deze maand in een oefenduel nog met 0-0 gelijkspeelde tegen PSV, kwam voor rust via de Braziliaan Patrick - die scoorde met een intikkertje achter het standbeen - nog op 1-1, maar zag Basel na rust uitlopen naar een ruime zege.

Geen tricky van Ricky

Bij Basel mocht Ricky van Wolfswinkel pas 5 minuten voor tijd invallen. Ajeti kreeg de voorkeur als diepe spits in het 4-5-1-systeem van trainer Marcel Koller. PSV tegen Basel in de 2e voorronde van de Champions League begint dinsdag om 20.00 uur. De return is precies een week later in Zwitserland.