Publiek de absolute winnaar bij heerlijke Arsenal-Tottenham (video's)

AFP

Martijn Baars • 21:23, 01-09-2019 / Laatste Update: 20:18, 05-01-2024

De North London Derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur is een heerlijke wedstrijd geworden, waarvan het publiek de winnaar werd. In het Emirates van Arsenal werd het 2-2.

De eerste helft was voor Spurs, dat brutaal een 2-0 voorsprong pakte in het hol van de leeuw. Eerst scoorde Christian Eriksen zijn 50e goal voor de club na een enorme blunder van Arsenal-keeper Bernd Leno.

Domme pingel: 0-2

5 minuten voor rust werd het zelfs 0-2, dit keer scoorde Harry Kane uit een strafschop. Een terechte, want Granit Xhaka gleed wel heel dom in op Son.

Arsenal scoort, dominantie begint

In de blessuretijd van de eerste helft deed Arsenal wat terug toen Alexandre Lacazette de aansluitingstreffer maakte: 1-2. Het was in de tweede helft het startsein voor een ongelooflijk dominant Arsenal.

Verdiende gelijkmaker

Maar pas in de 70e minuut leverde die dominantie de verdiende goal op. Pierre-Emerick Aubameyang liep tegen een mooie voorzet van Guendouzhi aan en maakte met de onderkant van zijn voet de 2-2.

Afgekeurde goal

Arsenal kwam in de slotfase zelfs nog op een 3-2 voorsprong, maar de goal van verdediger Sokratis werd (terecht) afgekeurd. De man van de voorzet, Kolasinac, stond buitenspel.