Quagliarella wordt bijna 36, maar pakt mooi record in Serie A

26 januari 2019

ANP

Fabio Quagliarella heeft in de Serie A een record van Gabriel Batistuta geëvenaard. De 35-jarige Italiaanse spits van Sampdoria scoorde zaterdag tegen Udinese (4-0) in zijn 11e competitiewedstrijd op rij.


De Argentijn Batistuta presteerde dat tussen september en november 1994 bij Fiorentina.

Belangrijk bij zege
Quagliarella, die komende week zijn 36e verjaardag viert, nam tegen Udinese de eerste 2 doelpunten voor zijn rekening. De aanvoerder van Sampdoria benutte 2 strafschoppen en gaf later in de wedstrijd de assist bij de treffer van Manolo Gabbiadini. De routinier voerde zijn productie daarmee op naar 16 doelpunten, waarmee hij de topschutterslijst in Italië aanvoert. Cristiano Ronaldo (Juventus) en Duván Zapata (Atalanta) volgen met 14 treffers.

Later op stoom
Quagliarella scoorde in de eerste maanden van het seizoen slechts 2 keer. Sinds eind oktober is hij echter in iedere wedstrijd trefzeker. Vorig jaar kwam de spits tot 19 doelpunten in de Serie A.

Bij Udinese hadden Bram Nuytinck en William Troost-Ekong een basisplaats. Marvin Zeegelaar maakte als invaller zijn debuut in de Serie A, Hidde ter Avest bleef op de bank.