Je raadt het niet: Celtic wint ook de Scottish Cup en pakt zo de treble in Schotland

BSR Agency

admin • 20:26, 25-05-2019 / Laatste Update: 22:45, 12-12-2023

In het Schotse voetbal is er eigenlijk maar 1 naam die er echt toe doet en dat is die van Celtic. De topploeg uit Glasgow is natuurlijk de absolute nummer 1 als het op het voetbal in Schotland aankomt en dat werd dit seizoen maar weer eens dubbel en dwars bewezen.

Naast de landstitel en de League Cup werd ook beslag gelegd op de Scottish Cup en daarmee heeft Celtic de treble in Schotland te pakken. Niet verrassend, want Celtic steekt al jarenlang met kop en schouders boven de rest uit. Toch had de ploeg van Neil Lennon zaterdag opvallend veel moeite met Heart of Midlothian uit Edinburgh.

De thuisploeg kwam op Hampden Park, het stadion van tweedeklasser Queen's Park FC en het Schotse nationale elftal, op voorsprong dankzij Ryan Edwards, die The Bhoys in de 52e minuut liet zweten. Gelukkig voor de bezoekers was daar Odsonne Édouard, die de achterstand eigenhandig wist om te buigen tot een zege. Allereerst benutte hij een penalty, 10 minuten na de 1-0, en in de 82e minuut besliste hij het duel in het voordeel van Celtic dat, zonder heel goed te spelen, zo wéér een prijs kan noteren. De 3e treble op rij is nu een feit.