Racing Genk racet met nieuwe overwinning richting titel

BELGA

Brian Vesseur • 23:54, 18-01-2019 / Laatste Update: 19:11, 05-01-2024

Het kostte veel moeite, maar Racing Genk is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. De koploper van de Belgische competitie won op bezoek bij Sint-Truiden met 3-2.

Genk heeft nu 10 punten voorsprong op Club Brugge. De achtervolger heeft nog wel een wedstrijd tegoed, zondag op eigen veld tegen Charleroi.

Botaka

De thuisclub stond al na 2 minuten op voorsprong. Jordan Botaka scoorde in de rebound. Na een half uur was het gelijk dankzij Mbwana Samatta, die scoorde na voorbereidend werk van Ruslan Malinovski.

Na de hervatting kwam Sint-Truiden opnieuw op voorsprong, nu door een treffer van Yohan Boli. Enkele minuten later maakte Leandro Trossard de 2-2. Dieumerci Ndongala maakte het winnende doelpunt.