Rake strafschop De Roon helpt Atalanta naar CL-plek

BSR/Soccrates

admin • 23:03, 29-04-2019 / Laatste Update: 13:07, 08-01-2024

Atalanta heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van AC Milan bij Torino. Dankzij een 2-0 zege op Udinese staat de club uit Bergamo nu op de 4e plek, goed voor Champions League-voetbal.

Het leek lange tijd op 0-0 af te stevenen. Er was in de 82ste minuut een penalty nodig om de ban te breken. Sandro maakte een overtreding op Masiello. Waarop Marten de Roon doeltreffend was vanaf 11 meter. 3 minuten later besliste Mario Pasalic de wedstrijd.

Bij Atalanta stond Hans Hateboer ook in de basis. Bij Udinese was er een basisplaats voor Marvin Zeegelaar en mocht Bram Nuytinck invallen.

Spannende weken

Het blijft nog even billen knijpen voor Atalanta. Met nog 4 wedstrijden te gaan heeft de ploeg van De Roon 1 puntje voorsprong op nummer 5 in de competitie AS Roma.