Rakitic: ‘Ik zou willen dat Neymar nog in Barcelona was’

13 januari 2018

Pro Shots / Action Images

Ivan Rakitic vertelde tegen Marca dat hij Neymar mist bij FC Barcelona. Hij zei dat hij de Braziliaanse aanvaller nog graag in het Camp Nou had zien spelen. Neymar zag iets anders in zijn toekomst en is voor een 220 miljoen euro naar Paris Saint Germain vertrokken.


Nadat Neymar naar Parijs is vertrokken, zijn Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho voor in totaal 165 miljoen euro naar Barcelona gegaan. “Ik ga niet tegen je liegen”, zei Rakitic. “Ik zou willen dat Neymar nog bij ons was. Hij is niet alleen een geweldige voetballer, hij is ook een vriend en ik ben zeer op hem gesteld."

Hard werken
Rakitic verloor vorig seizoen zijn basisplaats onder Luis Enrique en geruchten over een vertrek kwamen op gang. Toch tekende hij een nieuw contract tot 2021. De Kroaat zegt zelf dat hij nooit heeft nagedacht over een vertrek, ook al staat hij niet in de basis.

Begrijpen
Ook legt hij uit wat hij denkt over het feit dat hij geen basisspeler meer is. “Als ik ooit trainer ben, hoop ik dat ik niet altijd alles hoef uit te leggen. Ik ben geen speler die altijd naar de trainer gaat of de club om te vragen hoe het gaat. Je hoeft ook niet altijd alles te begrijpen. Ik begreep het niet en ging nog harder werken. Aan het einde van het seizoen had ik mezelf terug in het team geknokt.”