Rangers-captain Tavernier na verloren EL-finale: ‘Wilden onze fans trots maken’

19 mei 2022

Proshots
Rangers Eintracht Frankfurt EL Europa League Finale Reactie James Tavernier

De klap van de verloren Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt dreunt 'the day after' uiteraard nog na bij alles en iedereen die Rangers een warm hart toedraagt. Zaterdag spelen The Gers de Schotse bekerfinale tegen Hearts en dan is er uiteraard weer support nodig, aldus aanvoerder James Tavernier.


Lees ook: 'Dit zei Rangers-manager Giovanni van Bronckhorst na de verloren EL-finale tegen Frankfurt'

Na afloop van de verloren finale richtte Tavernier zich op zijn troepen. "Dit is verschrikkelijk. Het doet veel pijn, maar ik ben trots. Zo trots", aldus Tavernier tegen BT Sport. Na de openingsgoal van Joe Aribo zette Rafael Borré Frankfurt op gelijke hoogte. Na de gemiste strafschop van Aaron Ramsey bezegelde Borré de cupwinst voor de Duitsers.

Teamprestatie
"Ik ben trots op iedereen", vervolgde de moegestreden Tavernier. "Op al mijn teamgenoten. Van hen tot aan iedere fan. We wilden onze mensen trots maken. Helaas konden we de overwinning niet over de streep trekken. Verliezen op pingels is het ergste dat er is. Het ging zó gelijk op."

Wel gaf het Rangers moed en maakte de nederlaag de club hongerig naar meer. "We willen dit soort finales blijven spelen", vervolgde Tavernier. "Daarom moeten we gelijk door naar aanstaande zaterdag. We zijn een hechte groep samen. We zullen ons moeten herpakken en daarna verder gaan."

Kop op Ramsey
Ook middenvelder John Lundstram sloot zich aan bij de woorden van zijn captain. "Een strafschoppenserie is een loterij", aldus de middenvelder tegen de Britse pers. Ook hij nam het ook voor Ramsey. De Welshman kwam in januari op huurbasis over van Juventus, nadat hij jarenlang voor Arsenal speelde. In 6 optredens scoorde Ramsey 2 keer voor Rangers.

"Het had iedereen kunnen zijn", vervolgde Lundstram over de misser van Ramsey. "Ongelukkigerwijs is hij (Ramsey) diegene die mist. Hij is er helemaal verscheurd van, ja."