Rare actie Milan-duo zorgt voor rel in Italië: ‘Haat aanwakkeren is een teken van zwakte’

14 april 2019

ANP

Na afloop van het duel tussen AC Milan en Lazio spraken nog maar weinig Italianen over de wedstrijd. Vooral een aparte actie van AC Milan-spelers Frank Kessié en Timoué Bakayoko zorgde voor de nodige ophef.


Het duo hield na de gewonnen partij het shirt van Lazio-verdediger Francesco Acerbi omhoog. Die zou voorafgaand aan het duel hebben gezegd dat Lazio op alle fronten betere spelers zou hebben dan de Milanezen. Kessié en Bakayoko waren het daar na de 1-0 zege duidelijk niet mee eens en besloten dat maar even dubbel en dwars duidelijk te maken.

Niet oké, vinden veel mensen. “Ik ben teleurgesteld, want ik ruilde het shirt om een einde te maken aan deze kwestie”, reageerde Acerbi zelf. Ciro Immobile staat zijn ploeggenoot bij: "Haat aanwakkeren is geen sport, maar een teken van zwakte."

Gattuso is not amused
Bakayoko is zich zelf gelukkig wel bewust van de flauwe actie. “Ik maakte een grap. Ik wil niemand respectloos behandelen. Ik bied mijn excuses aan Acerbi aan als hij zich beledigd voelt." Milan-coach Gattuso vond het niet slim van het duo. "Sorry daarvoor. De tijd is ook aangebroken dat clubs moeten beginnen om het gebruik van social media van de voetballers te beperken."

"Ze moeten meer op de trainingen en wedstrijden concentreren in plaats van hun duimen op en neer te bewegen op hun telefoons. Wij bieden onze excuses aan Lazio aan voor deze actie. Deze week gaan we een uur meer trainen in plaats van tijd verspillen op social media", vervolgde een boze Gattuso!