RB Leipzig dankt videoscheidsrechter in krankzinnige wedstrijd

AFP

Robert Hüsken • 19:24, 31-03-2018 / Laatste Update: 14:07, 07-01-2024

RB Leipzig is zaterdag door het oog van de naald gekropen. De blikjesclub leek 2 keer de wedstrijd in het slot te gooien, maar thuisploeg Hannover 96 maakte het telkens weer spannend. Uiteindelijk werd het 2-3 en blijft Leipzig in de race voor de Champions League.

Na een kwartier voetballen kwam RB Leipzig al op voorsprong. Emil Forsberg rondde een heerlijke aanval af. Jean-Kevin Augustin stuurde de watervlugge Timo Werner de diepte in, de spits legde de bal breed en Forsberg kon de bal in het lege doel tikken. Het was de eerste veldgoal sinds een jaar voor de Zweed.

RB Leipzig verdubbelde 8 minuten na rust de marge. Een hoekschop werd kort genomen op Naby Keita, en de middenvelder uit Guinee gaf met een puntgave voorzet de assist op Willi Orban. Leipzigs aanvoerder kopte de bal in de lange hoek binnen: 0-2.

Maar Leipzig zou Leipzig niet zijn om daarna weer in de problemen te komen. In principe was er niets aan de hand, maar Hannover maakte het de jonge ploeg in spelhervattingen lastig. Salif Sané kopte in de 71ste minuut via de binnenkant van de paal de 1-2 binnen. Maar na slimme wissels (verse snelle aanvallers erin) van Leipzig-coach Ralph Hasenhüttl brachten de bezoekers de marge weer op 2. Yussuf Poulsen tikte in het 5-metergebied de 1-3 binnen op aangeven van Timo Werner.

Videoscheids voorkomt Leipzig-drama

Echter lag de bal 3 minuten later weer achter doelman Peter Gulacsi. Niclas Fuellkrug kopte bij de eerste paal de 2-3 binnen. Enkele minuten later leek het helemaal mis te gaan voor Leipzig. De 3-3 werd al gevierd, maar de goal werd na het inschakelen van de videoscheidsrechter afgekeurd vanwege buitenspel. Leipzig kroop vervolgens nog een paar keer door het oog van de naald, maar hield stand in Hannover.

RB Leipzig blijft daardoor volop in de race voor een Champions League-ticket. De eerste 4 clubs in Duitsland mogen volgend jaar de groepsfase van de Champions League in. Vorig jaar werd RasenBallsport Leipzig in het debuutjaar in de Bundesliga meteen 2de, waardoor het meteen Europa in mocht. Momenteel staat Leipzig in de kwartfinale van de Europa League; tegen Olympique Marseille.