RB Leipzig doet uitstekende zaken met winst bij BMG

anp

admin • 18:24, 19-02-2017 / Laatste Update: 10:47, 07-01-2024

RasenBallsport Leipzig heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga door Borussia Mönchengladbach te verslaan. In de lastige uitwedstrijd waren goals van Emil Forsberg en topscoorder Timo Werner genoeg voor een 2-1 overwinning. Jannik Vestergaard zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar Leipzig trok de 1e overwinning in 3 wedstrijden over de streep.

Hazard

Helemaal vanzelf ging het dus niet, want Leipzig mocht Peter Gulacsi op zijn blote knieën bedanken dat de doelman vlak voor rust bij een stand van 1-0 een pingel van Thorgan Hazard wist te stoppen. Timo Werner leek de wedstrijd 10 minuten na de thee te beslissen, maar BMG gaf nog niet op. Het slotoffensief resulteerde echter niet in de gelijkmaker.

Champions League!?

Omdat Bayern München zaterdag gelijk speelde uit bij Hertha BSC, is de achterstand van nummer 2 Leipzig nog 5 punten. Gladbach staat door de nederlaag 10e in de Bundesliga.