RB Leipzig wint verdiend maar eigenlijk te zuinig bij Tottenham Hotspur

19 februari 2020

Getty Images

RB Leipzig heeft zich een lekkere uitgangspositie verschaft om de kwartfinale van de Champions League te behalen. De blikjesclub was grote delen van de wedstrijd veel beter dan tegenstander Tottenham Hotspur, maar maakte daar slechts 1 keer écht gebruik van.


Lees ook:  Hans Hateboer met 2 goals grote man voor Atalanta met dikke zege op Valencia

Tottenham, zonder de geblesseerden Harry Kane en Heung-Min Son, kwamen er de eerste 70 minuten eigenlijk niet aan te pas. Op een grote kans van Steven Bergwijn in de openingsfase na, was het vooral Leipzig dat de lakens uitdeelde in Londen.

Te weinig goals 
Pas in de 2e helft konden de Duitsers de overmacht ook op het scorebord uitdrukken. Een overduidelijke overtreding van Spurs-verdediger Ben Davies werd bestraft met een pingel. Een buitenkansje die je Timo Werner wel toe kunt vertrouwen: 0-1.

Hoewel de ploeg van José Mourinho - die Dele Alli boos maakte door hem te wisselen - totaal niet in de wedstrijd zat, ging het na 70 minuten echt overtuigend op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde wel in kansen voor onder meer Lucas Moura en Lo Celso, maar Leipzig hield stand.

Over 3 weken heeft Tottenham - finalist van afgelopen seizoen - de kans om het in Duitsland goed te maken. Misschien moeten ze zo'n zelfde soort trucje proberen met de shirts als Leipzig, bij hun hielp het!