Real Betis haalt genadeloos uit in LaLiga-topper tegen Real Sociedad

Eimert Pruis • 21:21, 12-12-2021 / Laatste Update: 10:51, 08-01-2024

Real Betis blijft maar weergaloos presteren in LaLiga. De papieren topper tussen Betis en Real Sociedad eindigde in een genadeloze zege voor de Sevillanen: 4-0.

Betis staat 3e in LaLiga met 33 punten uit 17 wedstrijden. Real Sociedad zakt naar de 5e plaats met 29 punten.

Knuffels gooien voor het goede doel

In de rust werden er duizenden knuffels op het veld gegooid. Het bleek een lieve actie van de Betis-supporters, vergelijkbaar met wat de Feyenoord-fans jaarlijks doen. Alle knuffels gaan naar een goed doel.

Het was een feestje in Estadio Benito Villamarín. Alex Moreno zette na 13 minuten de thuisploeg op voorsprong. De koninklijke wedstrijd was nog niet eens zo heel eenzijdig als het leek. Betis was echter dodelijk effectief.

Juanmi moet huilen

Topschutter Juanmi kon zijn tranen niet in bedwang houden toen hij de 2-0 maakte net na rust. Wellicht waren de emoties hem teveel omdat hij tegen zijn oude club scoorde. Juanmi speelde tot 2019 bij Real Sociedad.

Nabil Fekir maakte in de 69e minuut de 3-0. En nogmaals Moreno maakte het feestje compleet met zelfs een 4e Betis-treffer. Nu kunnen beide clubs gaan uitrusten en gezellig kijken naar de topwedstrijd van het weekend: Real Madrid-Atlético Madrid.